Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2024 13:32

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Δημοσίας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Προσωπικού (ΑΣΕΠ) της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Προσωπικού (ΑΣΕΠ) κ. Θάνος Παπαϊωάννου υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και του Ανωτάτου Συμβουλίου Προσωπικού, αναγνωρίζοντας τον κοινό στόχο των δύο ανεξάρτητων θεσμικών αυτών οργάνων για διαφύλαξη των αρχών της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και του δικαιώματος στην εργασία στον δημόσιο τομέα μέσα σε συνθήκες νομιμότητας, αμεροληψίας και διαφάνειας.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας οι δύο Πρόεδροι τόνισαν την ανάγκη να υιοθετηθούν και εφαρμοστούν στις διαδικασίες προσλήψεων σύγχρονες και καινοτόμες πρακτικές που θα προάγουν περαιτέρω την αξιοκρατία, βελτιώνοντας την ποιότητα και παραγωγικότητα του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τον δημόσιο τομέα.

Συνεκτιμώντας τα ανωτέρω, με το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας τα δύο Μέρη, μεταξύ άλλων, συμφώνησαν να ενθαρρύνουν την εδραίωση και ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας κ. Παπαγεωργίου δήλωσε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα πρέπει να σημειώσω ότι με το Α.Σ.Ε.Π. εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε αναπτύξει άτυπα μεν, αλλά στενή συνεργασία σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Η συνεργασία αυτή με την υπογραφή του μνημονίου που θα υπογράψουμε σε λίγο παίρνει θεσμική μορφή. Αναγνωρίζοντας τον κοινό μας στόχο για διαφύλαξη των αρχών της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και του δικαιώματος στην εργασία στον δημόσιο τομέα, μέσα σε συνθήκες νομιμότητας, ισότητας, αμεροληψίας και διαφάνειας, προσβλέπουμε με την υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου στην εδραίωση της ανάπτυξης της συνεργασίας μας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στην καθιέρωση του διαθεσμικού διάλογου μεταξύ των δύο φορέων, στη συνδιοργάνωση ή από κοινού συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες που υποστηρίζουν την αποστολή του Α.Σ.Ε.Π. και της Ε.Δ.Υ.»

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις και για αυτό πρέπει να αναζητήσουμε και κοινές λύσεις. Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μεταξύ των στελεχών των δύο Αρχών θα είναι γόνιμη, επιφέροντας απτά αποτελέσματα, καθώς η κάθε πλευρά έχει να κερδίσει πολλά από τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές της άλλης πλευράς.»

Τέλος, τα δύο Μέρη συμφώνησαν στην από κοινού αναζήτηση πληροφοριών, γνώσεων, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο από αντίστοιχα θεσμικά σώματα.

(ΑΦ/ΝΖ)