Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-03-2024 11:56

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για την υπογραφή πρώτων συμφωνιών δημόσιας χρηματοδότησης για βρεφοκομικούς σταθμούς με Δήμους Γεροσκήπου και Δερύνειας

Υπεγράφησαν σήμερα, στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, στην παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου, του Δημάρχου Γεροσκήπου κ. Κυριάκου Χατζηβασίλη και της Προέδρου του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Δερύνειας κας Αννίτας Λίλη, οι πρώτες συμφωνίες Δημόσιας Χρηματοδότησης μεταξύ των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των Δήμων Γεροσκήπου και Δερύνειας για την επέκταση και αναβάθμιση βρεφονηπιακών σταθμών, στο πλαίσιο του Σχεδίου Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η κα Ευαγγέλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή των πρώτων συμφωνιών και συνεχάρη τους δύο Δήμους για την πρωτοβουλία τους και την άριστη συνεργασία τους με τις ΥΚΕ, οι οποίες οδήγησαν στη γρήγορη και αποτελεσματική προώθηση των έργων. 

Τόσο στον Δήμο Γεροσκήπου όσο και στον Δήμο Δερύνειας υπάρχε ανάγκη δημιουργίας περισσότερων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν και κατά τις απογευματινές ώρες, παρέχοντας τη δυνατότητα στους γονείς να ενταχθούν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο της συμφιλίωσης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Γεροσκήπου και Δερύνειας συμμετέχουν ήδη στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης των διδάκτρων σε όλους τους δικαιούχους του Επιδόματος Τέκνου μέχρι και 80%, γεγονός που συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δρομολογούνται άλλα 34 έργα που αφορούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολυδύναμα κέντρα και μικρές κατοικίες φιλοξενίας ατόμων τρίτης ηλικίας.

Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης, σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής με ποιοτικές υπηρεσίες στήριξης και φροντίδας συνεχίζεται, αξιοποιώντας τα εφόδια που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εθνικούς πόρους, καθώς και την υιοθέτηση καλών πρακτικών.

(ΜΘ/ΕΠ/ΑΦ)