Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-03-2024 13:38

Το Σχέδιο Επιδότησης Ασθενών στο Εξωτερικό και του Συνοδού τους ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού με την ΟΣΑΚ

Το Σχέδιο κάλυψης εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής ασθενών, που αποστέλλονται για θεραπεία στο εξωτερικό, και ενός συνοδού τους ήταν στο επίκεντρο συνάντησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως η εφαρμογή του Σχεδίου Επιδότησης αποτελούσε ένα πάγιο, δίκαιο και λογικό αίτημα των ασθενών. Πρόκειται, σημείωσε, για υλοποίηση δέσμευσης της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη προς την κοινωνία.

«Συζητήσαμε τις λεπτομέρειες του Σχεδίου, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας από τις 19 Μαρτίου, προκειμένου να λύσουμε τις όποιες απορίες υπήρχαν. Θεωρώ πως έχουμε δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και είμαστε στη διάθεση της ΟΣΑΚ για οποιαδήποτε περαιτέρω επεξήγηση μας ζητηθεί», ανέφερε ο κ. Δαμιανός.

Κατέληξε δε λέγοντας πως στόχος του Υπουργείου είναι η επίλυση προβλημάτων, η στήριξη των ασθενών και η προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση υλοποίηση του σχεδίου επιδότησης από το Υπουργείο Υγείας.

«Είμαστε σύμφωνοι με τις πρόνοιες του σχεδίου, το οποίο επικροτούμε, καθώς θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τέλος τόσο τον Υπουργό Υγείας όσο και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου για την ετοιμασία του σχεδίου επιδότησης εντός ενός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος.

(ΔΚ/ΜΣ)