Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2024 12:40

Εκπροσώπηση Κυβέρνησης στις δοξολογίες για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί τη Δευτέρα, 1η Απριλίου 2024, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στις 10:00 π.μ. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, θα μεταβεί στα Φυλακισμένα Μνήματα στις 11:00 π.μ., όπου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Στις 4:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο κ. Χριστοδουλίδης θα παραστεί στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-‘59, στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Στις άλλες πόλεις/δήμους, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι ακόλουθοι:

  • Στη Λεμεσό ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 10:00 π.μ.
  • Στη Λάρνακα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου, στις 10:00 π.μ.
  • Στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10:00 π.μ.
  • Στο Παραλίμνι η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9:30 π.μ.
  • Στον Δήμο Αγίου Δομετίου η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις 10:00 π.μ.
  • Στον Δήμο Αραδίππου ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ελίκκος Ηλία, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, στις 9:30 π.μ.

Σε κοινότητες της Κύπρου θα γίνουν μνημόσυνα για τους ήρωες της 1ης Απριλίου 1955 ως ακολούθως:

  • Η Κοινότητα Λιοπετρίου θα τελέσει το μνημόσυνο του Πρωτομάρτυρα της ΕΟΚΑ Μόδεστου Παντελή, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στις 8:30 π.μ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός ΄Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νικόδημος Δαμιανού.
  • Η Κοινότητα Χλώρακας θα τελέσει το μνημόσυνο των Χλωρακιωτών Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοαιματούσης, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στις 8:15 π.μ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη.
  • Η Κοινότητα Φοινίου θα τελέσει το μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ Δήμου Ηροδότου και Ευστάθιου Ξενοφώντος, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στις 8:30 π.μ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών κ. Χαράλαμπος Χριστοφίνας.
  • Το Σωματείο Α.Ε. Καραβά-Λάμπουσα θα τιμήσει τον ήρωα Ιάκωβο Πατάτσο, στο αμφιθέατρο του Λανιτείου Γυμνασίου στη Λεμεσό, την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 4:30 μ.μ. Τον Πρόεδρο θα εκπροσωπήσει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου. 

(ΡΜ/ΕΑθ/ΝΓ)