Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2024 20:10

Συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού και της Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν σήμερα η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμή με αντιπροσωπία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACΤTA) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Χάρη Παπαχαραλάμπους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ευρύτερη τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, αλλά και θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών και Toυριστικών Πρακτόρων Κύπρου, τα οποία συνδέονται κυρίως με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών του Συνδέσμου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη ρύθμισης και εκσυγχρονισμού ορισμένων νομοθεσιών σχετικών τόσο με τον εισερχόμενο όσο και με τον εξερχόμενο τουρισμό, η εξεύρεση τρόπων άμβλυνσης του προβλήματος της εποχικότητας, η οποία εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρεί τον τουρισμό της χώρας μας, η αεροπορική σύνδεση, αλλά και η ανάγκη δημιουργίας υποδομών για φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα περιφερειακές εκθέσεις, συνέδρια και άλλα.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που άπτονται του τομέα των μεταφορών αλλά και οι νέες τάσεις που τείνουν να επικρατήσουν στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική ανέφερε ότι αναμφίβολα ο τουρισμός της χώρας μας προσφέρει πάρα πολλά στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία του τόπου και, ως εκ τούτου, τα θέματα που απασχολούν τους πρωταγωνιστικούς φορείς του τουρισμού θα πρέπει να τυγχάνουν ενδελεχούς μελέτης με σκοπό την εξεύρεση λύσεων.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμή ανέφερε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει άριστη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων και οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις του Συνδέσμου τυγχάνουν πάντοτε εξέτασης και επεξεργασίας, εφόσον αποτελεί κοινό όραμα και στόχος των δύο φορέων η βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας. 

(ΑΦυ/ΑΦ/NZ)