Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-04-2024 13:20

Ολοκλήρωση Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου Μείζονος Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας (ΣΑΛΑ).

Το Έργο, συνολικής αξίας €20 εκατ. περίπου, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την  Κυπριακή Κυβέρνηση και το ΣΑΛΑ. Το Έργο υλοποιήθηκε με δύο συμβάσεις, μια για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών, η οποία ανατέθηκε στην εταιρεία Ζ&Α Π. Αντωναρόπουλος και Συνεργάτες, και μια για την εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών, η οποία ανατέθηκε στην Κοινοπραξία Iacovou-Zemco (Sl) Joint Venture.  

Το Έργο είναι ύψιστης σημασίας για τη συνολική αντιπλημμυρική προστασία της μείζονος Λεμεσού και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην εξάλειψη του προβλήματος των πλημμυρών στη Λεμεσό. Η  υλοποίηση του Έργου αυτού κατέστη δυνατή μετά από μεγάλη μεθοδική προσπάθεια του ΣΑΛΑ και όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ κ. Νίκος Νικολαΐδης απηύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησε η παρουσίαση του Έργου από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛΑ κ. Γιάννη Τσουλόφτα.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής "ΘΑλΕΙΑ 2021-2027" με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

(ΜΣ/ΕΠ)