Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-04-2024 14:26

Σεμινάριο "Diplomatic Skills for Peace, Security and Defence", από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2024

Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας και το Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο διοργανώνουν το σεμινάριο «Diplomatic Skills for Peace, Security and Defence», το οποίο διεξάγεται στη Λάρνακα από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν η νέα και παλιά διπλωματία, οι τάσεις της παγκοσμιοποίησης, η συνάφεια και η θέση της δημόσιας διπλωματίας στο πλαίσιο των αποστολών  Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και ΄Αμυνας (ΚΠΑΑ) και θα εισαχθούν έννοιες και πρακτικές που σχετίζονται με την ψηφιακή διπλωματία. Τελικό στόχο του σεμιναρίου αποτελεί η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να εργάζεται αποδοτικά σε τομείς που σχετίζονται με την ΚΠΑΑ σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο.

Οι συνολικά 22 συμμετέχοντες προέρχονται από εννέα κράτη (Κύπρο, Φινλανδία, Ελλάδα, Τσεχία, Ρουμανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Γεωργία). Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει προσωπικό από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά. Οι δέκα ομιλητές προέρχονται από αντίστοιχα Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και Οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, West University of Timosoara, Egmont Institute, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Νεάπολις, The Cyprus Institute, Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, Πρεσβεία Ρουμανίας στην Κύπρο, Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών της Ρουμανίας).

Κατά την τελετή έναρξης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Sorin-Dan Michalache. Ο Πρέσβης επί τιμή Ευριπίδης Ευρυβιάδης απηύθυνε εναρκτήρια ομιλία, παρουσία πρέσβεων και διπλωματών διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Την τελευταία ημέρα θα απονεμηθούν πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Josep Borrell, σε όσους συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν επιτυχώς το σεμινάριο και τα διαδικτυακά μαθήματα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας.

(ΕΠ/ΜΣ)