Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2024 09:13

Η κυπριακή αντιπροσωπία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) θα συμμετάσχει στο 2ο Μέρος της Συνόδου της Συνέλευσης στο Στρασβούργο.

Οι βουλευτές κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν, την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2024 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 και 28 Απριλίου 2023.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Έλενα Περσιάνη. 

Θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι, μεταξύ άλλων, η αίτηση ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ), η στήριξη της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, η Σύμβαση Πλαισίου του ΣτΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη, το δικαίωμα σε ένα ασφαλές, καθαρό, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον, ο ρόλος του ΣτΕ στην πρόληψη μιας ανθρωπιστικής καταστροφής στη Γάζα και η τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Αλβανίας έναντι του Οργανισμού.

Η Συνέλευση θα εκλέξει επίσης τους Δικαστές εκ μέρους της Ιρλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Λετονίας για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει o Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας, κ. Mihail Popsol, η Υπουργός Εξωτερικών του Λιχτενστάιν κ. Dominique Hasler εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ κατά το τρέχον εξάμηνο και ο Πρίγκηπας Άλοϋς του Λιχτενστάιν και η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού κα Marija Pejčinović.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)