Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2024 16:31

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε συνάντηση, σήμερα, με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας κα Imma Tor Faus, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ανδόρρας, υπό το φως της πρόσφατης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ανδόρρας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τρόποι για ενίσχυση της θετικής αντίληψης των πολιτών της Ανδόρρας αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη Συμφωνία και από την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Ανδόρρας.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τις προετοιμασίες, καθώς και για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό, ενόψει ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο.

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ευχαρίστησε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τη διαχρονικά υποστηρικτική της στάση σε θέματα που άπτονται του Κυπριακού στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κα Ραουνά ενημέρωσε. επίσης, για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς της Κύπρο διά θαλάσσης, και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία με την ΕΕ.

 (EN)