Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2024 14:03

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη κατά την έναρξη της Πορείας Χριστοδούλας

Όπως κάθε χρόνο, και φέτος είμαστε πιστοί στο ραντεβού της ιστορίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει και φέτος την 49η Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη, όπως όλοι καλά ξέρουμε και έχουμε εμπεδώσει τόσα χρόνια, εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε θέματα καρκίνου στον τόπο μας.

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη συγκίνηση που συμμετέχω στη σημερνή εκδήλωση, μαζί με τους διοργανωτές της εκστρατείας, αλλά και το πλήθος των εθελοντών και του προσωπικού της Τράπεζας Κύπρου, του σταθερού αρωγού και υποστηρικτή αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Στέκομαι με σεβασμό απέναντί σας, θαυμάζω την απεριόριστη δύναμη της ψυχής και της αγάπης σας, των ανθρώπων της Κύπρου. Θαυμάζουμε όλοι τη δύναμη της ψυχής της Χριστοδούλας από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, αλλά και τη δύναμη κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται με πείσμα και αισιοδοξία, που δεν τα βάζει ποτέ κάτω.

Η Χριστοδούλα, πριν 50 χρόνια, διωγμένη από το σπίτι της, υπό την απειλή του Τούρκου εισβολέα και καταπονημένη από τον καρκίνο, ξεκίνησε πεζή από τον Άγιο Μέμνονα Αμμοχώστου, για να καταλήξει στη Σωτήρα Αμμοχώστου, όπου κάτω από ένα δέντρο άφησε, δυστυχώς, την τελευταία της πνοή. Μπορεί να νικήθηκε από τον καρκίνο μέσα στις τραγικές συνθήκες της εισβολής, ωστόσο, το πάθος και η θέλησή της για ζωή έγινε σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας. Διότι όσοι παλεύουν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους για τη ζωή, για τον συνάνθρωπο, για την κοινωνία και την πατρίδα δεν είναι ποτέ νικημένοι, αλλά ο αγώνας τους είναι πάντα ελπιδοφόρος και μεταφράζεται σε αγώνα θέλησης για τη ζωή, για αντίσταση και για επιμονή.

Συγχαίρω ξανά τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον Πρόεδρό του, τον φίλο δρα Αδάμου, για τη διαχρονική τους προσφορά προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας και γενικά προς την κοινωνία μας, μέσω παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ανακουφιστικής φροντίδας, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών. Η δράση σας είναι πέρα από πολύτιμη και σημαντική, η δράση σας έρχεται να συμπληρώσει το δικό μας έργο, το ουσιαστικό έργο της Πολιτείας. Ειδικά η φετινή πορεία, η 49η στη σειρά, έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις όλων των συμπολιτών μας και η κοινωνία μας την έχει αγκαλιάσει με αγάπη και εμπιστοσύνη, όπως αποδεικνύεται και μέσα από τη μαζική σας παρουσία.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους και ας ξεκινήσει η πορεία. 

(ΡΜ/ΜΣ/ΕΑθ)