Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-04-2024 19:57

Διοργάνωση του Παγκύπριου Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ «Διαπολιτισμικό αγκάλιασμα: Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διοργανώνει το Παγκύπριο Φεστιβάλ «Διαπολιτισμικό αγκάλιασμα: Είμαστε ίδιοι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Περιφερειακού Γυμνασίου Πέρα Χωρίου και Νήσου, από τις 9:30 μέχρι τις 11:30 π.μ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμης Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης, θα διεξαχθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών/μαθητριών που διακρίθηκαν στον Γ’ παγκύπριο διαγωνισμό «Ξένιος Ζεύς – Ο κόσμος με αγκαλιάζει, βρίσκω ένα μέλλον για τον εαυτό μου» και θα παρουσιαστούν εργασίες/δράσεις, οι οποίες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μήνα διαπολιτισμικών δράσεων, καθώς και εργασίες με τη μέθοδο project, οι οποίες εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των μαθηματικών για μαθητές/μαθήτριες με μεταναστευτική βιογραφία. 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των διαπολιτισμικών δράσεων, που υλοποιεί ο Τομέας Μεταναστευτικής Βιογραφίας της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ με στόχο την προώθηση της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης και επιτυχίας στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης και της ομαλής ένταξης των παιδιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο εκπαιδευτικό συγκείμενο και κατ’ επέκταση στην κυπριακή κοινωνία. 

(ΜΣ/ΝΓιαν)