Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-04-2024 14:12

Συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδικού Αντιπροσώπου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε Σεμινάρια της ΚΣ. ΟΑΣΕ στο Βερολίνο και Μόναχο

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, μεταβαίνει σήμερα στο Βερολίνο για να συμμετάσχει σε Σεμινάριο που διοργανώνει η Κ.Σ. ΟΑΣΕ και φιλοξενεί η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag).

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα κατάσταση της ευρωπαϊκής ασφάλειας λόγω της συνέχισης του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις προοπτικές και προκλήσεις ασφάλειας για τα κράτη της Βαλτικής, τον ρόλο του ΟΑΣΕ στην προώθηση ειρήνης και σταθερότητας στον Νότιο Καύκασο, καθώς και τα επόμενα βήματα της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.

Στις 22 Απριλίου ο κ. Χατζηγιάννη θα μεταβεί στο Μόναχο, για να συμμετάσχει σε σεμινάριο που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελετών Ασφάλειας George C. Marshall σε συνεργασία με την διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ House Democracy Partnership (HDP), στις 23 και 24 Απριλίου. Ο κ. Χατζηγιάννη θα είναι κύριος ομιλητής σε ενότητα για τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και των Κοινοβουλίων στην διάρκεια των συγκρούσεων και μετά από αυτές. Άλλα θέματα συζήτησης αφορούν την   προστασία των γυναικών και άλλων ευάλωτων πληθυσμών και το ρόλο των Κοινοβουλίων στην εποπτεία και τη μεταρρύθμιση του στρατιωτικού τομέα.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)