Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-04-2024 09:45

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για έργα στις Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας

1.    Εργασίες στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι από τις 25/03/2024, στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού και Πάφου, ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία, σε 47 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 31 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μίας ημέρας, εκτός απροόπτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας, σε περίπτωση όπου κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Την εβδομάδα 22/04/2024-28/04/2024 θα διεξάγονται εργασίες στις ακόλουθες συμβολές/διαβάσεις πεζών:

  • Λεωφ. Φρ. Ρούζβελτ / Αβάννας / Τσιφλικουδιών (Φώτα Τροχαίας-Λεμεσός)
  • Λεωφ. Γεωργίου Α' (B1) (παρά το ξενοδοχείο Londa) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός
  • Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου (ζωολογικός κήπος) - Διάβαση Πεζών - Λεμεσός
  • Λεωφ. Προμαχών Ελευθερίας (παρά την οδό Χαλκίδος) - Διάβαση Πεζών-Λεμεσός

 2.    Εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι την περίοδο 24/04/2024-31/05/2024, μεταξύ των ωρών 8:30-17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, θα εκτελούνται εργασίες κλαδέματος και καθαρισμού των νησίδων από τον Δήμο Λάρνακας κατά μήκος των Λεωφόρων εντός της πόλεως Λάρνακας (Τάσου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Χριστόφια, Αμμοχώστου, Σπύρου Κυπριανού, Αλεξάνδρου Παναγούλη, Στρατηγού Τιμάγια, Ανεξαρτησίας, Γιάννου Κρανιδιώτη, Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, Λεμεσού, Γεωργίου Χριστοδουλίδη, Ην. Πολιτειών Αμερικής, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αρτέμιδος και Τάσου Μητσόπουλου).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά οι εφαπτόμενες λωρίδες κυκλοφορίας, και από τις δύο κατευθύνσεις, και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΝΓιαν/ΜΣ)