Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2024 09:52

Ευρωεκλογές 2024 - Υποβολή υποψηφιοτήτων: Δηλώσεις του Προέδρου και υποψήφιων ευρωβουλευτών του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Υποβλήθηκαν σήμερα, 24 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ανέφερε τα εξής: 

«Για μια πράσινη και προοδευτική Ευρώπη. Ρίξε πράσινο. Ρίξε πράσινο στο μαύρο. Το μαύρο που είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, τα λαμόγια που έχουν εξουσία, η περιβαλλοντική καταστροφή, η κλιματική κρίση, η κακή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού, η ακρίβεια, το Κυπριακό που παραμένει άλυτο, η ακριβή στέγη. Όλο αυτό το μαύρο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε τη δύναμη. Ρίξε πράσινο για μια πράσινη και προοδευτική Ευρώπη. Ρίξε πράσινο στο μαύρο. Ευχαριστώ πολύ.» 

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης, της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή» δήλωσε: 

«Η Δημοκρατική Κίνηση Αλλαγής «Αιχμή» στηρίζει το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. Γιατί πιστεύω ότι είναι το μοναδικό από τα κόμματα, το οποίο δεν έχει εμπλακεί ποτέ του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής. Γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και γιατί πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους Κύπριους πολίτες για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια προοδευτική Ευρώπη, για μια πράσινη Ευρώπη. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες του τόπου να συμπαραταχθούν, για να στείλουμε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε Βρυξέλλες.» 

Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Καραχάν Οζ, Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ανέφερε: 

«Σήμερα θέλω να απευθύνω μια έκκληση την ημέρα που ασκείται αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα, το δικαίωμα των εκλογών, να ψηφιστούν οι Οικολόγοι. Σε όλους τους Τουρκοκύπριους απευθύνω έκκληση να ψηφίσουν το πράσινο σε έναν αγώνα που άρχισε ο φίλος Ιμπραχίμ Αζίζ, και να μην δώσουμε χώρο να περάσουν φασιστικά μορφώματα, όπως το ΕΛΑΜ.»

(ΝΖ)