Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2024 10:23

Ευρωεκλογές 2024 - Υποβολή υποψηφιοτήτων: Δηλώσεις του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρόνικου Ζερβίδη

Υποβλήθηκαν σήμερα, 24 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του, ο κ. Ανδρόνικος Ζερβίδης ανέφερε τα εξής: 

«Καλημέρα σας. Το όνομά μου είναι Ανδρόνικος Ζερβίδης. Εκανα ένα μανιφέστο μικρό, ένα πολύ μικρό, που το έκανα με τεχνολογία ΑΙ, και έκανα ένα άλλο όχι τόσο μικρό που είναι μόνο 20 κάποιες σελίδες, που είναι το πρόγραμμά μου. Πώς να κάνουμε την Κύπρο, την Ευρώπη και τον κόσμο πιο καλά.

Τα κεντρικά πράγματα που θέλω είναι: Πρώτον, έχω λύση. 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την Κύπρο, για να βρούμε λύση για το Κυπριακό. Και δεν θα το κάνω, για να μπλεχτώ στα πόδια του Προέδρου. Η δικιά μου λύση είναι να βοηθήσω αυτό το ζήτημα. Το δεύτερο –θα πω κάτι που ορισμένοι θα τρομάξουν– θέλω η Ευρώπη να έχει νόμο, με τον οποίο όλες οι θρησκείες και οργανισμοί να δηλώσουν πόσα λεφτά έχουν, πόσα ξοδεύουν κάθε χρόνο για φιλανθρωπικά προγράμματα. Θέλω να τα δηλώσουνε. Γιατί; Γιατί δεν πληρώνουν φόρους. Και η δικιά μας Εκκλησία. Και αυτό που είπα δεν είναι ενάντια σε καμία θρησκεία. Έχω σεβασμό για όλες τις θρησκείες. Δεν είναι εναντίον της δικιάς μας που κάνει τόσα πολλά πράγματα, που βοηθάνε ορφανά μωρά, βοηθάνε τους φτωχούς. Το λέω, γιατί πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Πρέπει να δηλώνουν πόσα λεφτά έχουν. Γι’ αυτό θέλω να είναι νόμος στην Ευρώπη, πρέπει να το κάνουμε. Οι πιο μεγάλες θρησκείες και οι πιο μικρές. Το τρίτο πράγμα είναι κάτι, για το οποίο είμαι πάρα πολύ θυμωμένος. 75% από τους πολίτες μας μεταξύ 25 και 65 ετών στις 29 Φεβρουαρίου έγιναν δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Γιατί; Στις 29 Φεβρουαρίου οι βουλευτές μας κάνανε έναν νόμο που λέει αν δεν πήγες πανεπιστήμιο, δεν μπορείς να είσαι σύμβουλος για τον Πρόεδρο ή για τους Υπουργούς. Δεν ντρέπονται; 75% των πολιτών μας δεν έχουν δικαίωμα να βοηθήσουν τη χώρα τους, αν έχουν την πείρα. Είναι ντροπή.

Αυτό που λέω είναι να ψηφίσετε όποιο πολιτικό κόμμα θέλετε. Όμως αυτή τη φορά, για μια φορά να ψηφίσετε εμένα, που είμαι όλως διόλου ανεξάρτητος και δεν έχω κανένα πολιτικό κόμμα που με κουρδίζει κάθε μέρα και δεν έχω ανάγκη να τους τηλεφωνώ για συμβουλές και τέτοια κάθε μέρα από το Στρασβούργο ή το Λουξεμβούργο. Αυτό. Σας παρακαλώ, ψηφίστε εμένα. Έχω τις λύσεις, και μια από αυτές τις λύσεις είναι να βρούμε τρόπο με την Ευρώπη να έχουμε παγκόσμια ειρήνη σε δέκα χρόνια. Αυτά που που είπα είναι δραματικά.»

(ΕΠ/ΝΖ)