Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-04-2024 15:47

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη, 25 Απριλίου, μέχρι το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio», το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε διοργάνωση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο».

Το Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, ως εκπαιδευτικός θεσμός, αποτελεί μία τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των ραδιοφωνικών και μουσικών μαθητικών ομάδων από σχολεία, που συμμετέχουν στο European School Radio, τη διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοξενεί και προωθεί τις μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες. Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσου καλλιτεχνικής δημιουργίας, με συμμετοχή σε δραστηριότητες ραδιοφωνικής τέχνης.

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται με βιωματικά εργαστήρια ποικίλης θεματολογίας (περιβάλλον, πολιτισμός, ψηφιακές τεχνολογίες, ιστορία κ.ά.), καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεματικές περιηγήσεις και ξεναγήσεις στην εντός των τειχών Λευκωσία. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος 32 ραδιοφωνικές και μουσικές ομάδες, 35 εισηγητές, 870 μαθητές και 150 εκπαιδευτικοί από σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, της Κύπρου, της Ελλάδας και της Κροατίας.

Το φεστιβάλ στηρίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς, ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου Αγλαντζιάς, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλοι τοπικοί φορείς και οργανισμοί, οι οποίοι ενισχύουν τις επιμέρους δραστηριότητές του, με στόχο την προβολή των δράσεων των μαθητικών ραδιοφωνικών ομάδων, την προβολή του πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και την ψυχαγωγία, επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών των μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν. Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://fest.europeanschoolradio.eu.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 10:30-13:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως), η Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’  το ν’ ακουστεί 2024».  Φέτος, ο  διαγωνισμός έχει  τίτλο «Η Δύναμη της Φιλίας – The Power of Friendship» και διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από την Επιστημονική Εταιρεία European School Radio, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων  και Αθλητισμού και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, https://contest.europeanschoolradio.eu/.

(ΙΠ/ΜΣ)