Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2024 11:36

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας μετέβη στη Νέα Υόρκη για την 5η Επιχειρηματική Σύνοδο Νέας Υόρκης – Ανατολικής Μεσογείου του Economist και επαφές με επίκεντρο τα ενεργειακά και τις επενδύσεις

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου μετέβη στη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει μέρος στην 5η Επιχειρηματική Σύνοδο Νέας Υόρκης – Ανατολικής Μεσογείου του Economist, που πραγματοποιείται σήμερα, ενώ θα έχει και σειρά συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ενεργειακές Πηγές, κ. Geoffrey Pyatt. Παράλληλα, έχουν διευθετηθεί συνεντεύξεις του Υπουργού με σημαντικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, περιλαμβανομένων των The New York Times, The Wall Street Journal και Forbes.

Οι επαφές του κ. Παπαναστασίου ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη, με συνάντηση που είχε με τις ηγεσίες του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Σήμερα, ο Υπουργός θα συμμετάσχει σε δύο πάνελ της Επιχειρηματικής Συνόδου του Economist, με το πρώτο να αφορά σε επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Κύπρο και Ελλάδα («A promising narrative for prosperity and growth through business ventures») και τον κ. Παπαναστασίου να παρουσιάζει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται σε συγκεκριμένους τομείς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή και του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Το δεύτερο πάνελ, στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης οι κ.κ. Pyatt και Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας του East Mediterranean Gas Forum κ. Osama Mobarez, έχει ως θέμα την ενεργειακή ασφάλεια και εφοδιασμό σε κρίσιμες περιόδους («Energy security and supply in critical times»). Κατά την αρχική του τοποθέτηση, ο Υπουργός θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους την ενεργειακή στρατηγική της Κύπρου και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας για δημιουργία του Ενεργειακού Διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Ο κ. Παπαναστασίου προγραμματίζεται να έχει επίσης σήμερα κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Pyatt και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-Eβραϊκής Επιτροπής (AJC) κ. Ted Deutch.

Ο κ. Παπαναστασίου θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη αύριο, Σάββατο, 27 Απριλίου.

(ΓΑ)