Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2024 12:19

«[Α]Πίθανες Ιστӧρίες» — Περιπατητική Παράσταση

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υφυπουργείου Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 στο Κυπριακό Μουσείο, σε συνεργασία με το πρότζεκτ «Θεατρικές Πρακτικές, Συλλογές και Αρχεία», η περιπατητική παράσταση «[Α]πίθανες Ιστӧρίες: Θέατρο επινόησης για τη Σουηδική Αρχαιολογική Αποστολή στην Κύπρο (1927-1931)». Οι παραστάσεις θα γίνουν σε επανάληψη στις 20:00, 21:00 και 22:00.

Γιατί τέσσερις Σουηδοί αρχαιολόγοι καταφθάνουν στην Κύπρο στις αρχές του 20ου αιώνα και μένουν στο νησί για τέσσερα σχεδόν χρόνια; Ποιες ήταν οι αόρατες φωνές και παρουσίες γύρω από τη Σουηδική Αρχαιολογική Αποστολή στην Κύπρο; Ποιες ιστορίες σχετικές με την Αποστολή χάθηκαν ή ξεχάστηκαν;

Η παράσταση αποτελεί μια βόλτα έξω και μέσα στο Κυπριακό Μουσείο σε 4 σκηνές, που συνθέτουν την ιστορία όπως την οραματίστηκε η δημιουργική ομάδα του έργου. Η ομάδα αποτελείται από ερευνήτριες από τις ανθρωπιστικές επιστήμες (Θέατρο - Δραματολογία και Φωτογραφία - Μουσειολογία), καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών (ηθοποιούς, σκηνοθέτες και περφόρμερς) και Αρχαιολογικούς Λειτουργούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Μέσα από κοινά εργαστήρια και εφαρμόζοντας διεπιστημονικές και καλλιτεχνικές πρακτικές, μελετήθηκε υλικό της Σουηδικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Κύπρο (1927−1931) που αποτελείται από φωτογραφίες, αρχαιολογικά ευρήματα, λογοτεχνικά/δημοσιογραφικά κείμενα και επιστολές των Σουηδών αρχαιολόγων.

Το αναλόγιο της παράστασης παρουσιάστηκε στις 20 Απριλίου 2024 στον κήπο του Κυπριακού Μουσείου.

Πληροφορίες για το πρότζεκτ εδώ.

(ΝΓιαν/ΕΠ)