Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-10-2018 13:07

Παρέμβαση του βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ

Σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) σήμερα Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης ορίστηκε ομόφωνα, Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής που θα εκπροσωπήσει την ΚΣΣΕ στη Διάσκεψη για τη δημοκρατική ασφάλεια στη Μεσόγειο, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο Ντουμπρόβνικ με τη συμμετοχή μελών της ΚΣΣΕ και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας, κ. Khemaies Jhinaoui, προσφώνησε την ολομέλεια της Συνέλευσης και απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλαν μέλη της Συνέλευσης. Ο Εισηγητής εκ μέρους της Συνέλευσης για το θέμα της πολιτικής μετάβασης στην Τυνησία, βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, αναφερόμενος στα δημοκρατικά επιτεύγματα και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Τυνησία τα τελευταία χρόνια, ρώτησε τον Τυνήσιο Υπουργό Εξωτερικών με ποιόν τρόπο θα μπορούσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, και δη η Συνέλευση, να στηρίξει περαιτέρω τη χώρα του σε ότι αφορά γενικότερα την ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και της Τυνησίας. Στην απάντησ του, ο Υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Τυνησία χρειάζεται τη σταθερή στήριξη φιλικών χωρών στην Ευρώπη τόσο σε ότι αφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει για να αντιμετωπίσει τις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αλλά και για εδραίωση της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα.

Εξάλλου, σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Συνέλευσης, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η απάντηση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Σύσταση της ΚΣΣΕ σε σχέση με την πολιτική μετάβαση στην Τυνησία. Σε σχετική παρέμβασή του, ο Εισηγητής για το θέμα, κ. Γιώργος Λουκαΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού, υιοθέτησε όλες τις εισηγήσεις της Συνέλευσης που αφορούν κυρίως στα δικαιώματα των γυναικών, στην προστασία των παιδιών, στην ελευθερία του Τύπου και στην αποκέντρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιλαμβάνοντάς τα και στη νέα Πολιτική Γειτονίας που εκπόνησε για την επόμενη διετία, με σημαντική μάλιστα αύξηση στον σχετικό προϋπολογισμό.

(ΑΧ)