Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-10-2018 16:36

Με μετάλλιο Αριστείας στη Μαγειρική η Κύπρος στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων Euroskills 2018

Η Κύπρος εξασφάλισε μετάλλιο Αριστείας στη Μαγειρική στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων EuroSkills 2018 που έγινε στη Βουδαπέστη μεταξύ 26-28 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Κύπριος μάγειρας Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, φοιτητής του Ιntercollege, κατάφερε να διακριθεί μέσα από ένα εξαιρετικά δύσκολο διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 24 διαγωνιζόμενοι από ισάριθμες χώρες. Στον Ι. Παπακωνσταντίνου απονεμήθηκε, επίσης, το μετάλλιο για τον κορυφαίο του Έθνους (“Best of Nation´s”). Ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Δεξιοτήτων της Κύπρου αφού κατάφερε να κερδίσει τον Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων στο επάγγελμα του Μάγειρα.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων EuroSkills διοργανώνεται από τον Οργανισμό WorldSkills Europe ανά διετία και σε αυτό συμμετέχουν νέοι και νέες από 17 μέχρι 26 ετών από τις χώρες μέλη του Οργανισμού, ως επί το πλείστον χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Κύπρος συμμετέχει στον Οργανισμό WorldSkills Europe με βάση Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσω του Κέντρου Παραγωγικότητας. Ως μέλος του Οργανισμού η Κύπρος μετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και του Διαγωνισμού EuroSkills με αποστολή που διαμορφώνεται ανάλογα με τα αποτελέσματα των Εθνικών Διαγωνισμών.

Η διοργάνωση του Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων από το 2010 από το Κέντρο Παραγωγικότητας και η συμμετοχή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων EuroSkills συμβάλλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος των νέων μας για τα τεχνικά επαγγέλματα, στη βελτίωση των ευκαιριών και προοπτικών που υπάρχουν στα επαγγέλματα αυτά, στη μείωση του ποσοστού ανεργίας μεταξύ των νέων και στη βελτίωση του κύρους και της αναγνώρισης των τεχνιτών στην κυπριακή κοινωνία.

____________

/ΣΧ