Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2018 08:10

Ο Ευρωπαϊκός Συντονισμός Γλωσσικών Πόρων σε ημερίδα εργασίας που διοργανώνει το ΓΤΠ, σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Αντιπροσωπεία ΕΕ, στις 4 Δεκεμβρίου

Με σκοπό την ενημέρωση των εθνικών Υπηρεσιών γύρω από τη σημασία της συγκέντρωσης γλωσσικών πόρων για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και των πολιτών της Ευρώπης, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ως ο Εθνικός Εκπρόσωπος των δημοσίων Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Επιτροπή Γλωσσικών Πόρων του Ευρωπαϊκού Συντονισμού Γλωσσικών Πόρων (ELRC), διοργανώνει Ημερίδα Εργασίας του ELRC, με θέμα τον Ευρωπαϊκό Συντονισμό Γλωσσικών Πόρων, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Λευκωσία.

Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Εκπρόσωπος Τεχνολογίας στην Επιτροπή Γλωσσικών Πόρων) και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ο Ευρωπαϊκός Συντονισμός Γλωσσικών Πόρων αποτελεί δράση της Διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility–CEF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Συντονισμού Γλωσσικών Πόρων ξεκίνησε τον Απρίλιο 2015, με σκοπό τον εντοπισμό και τη συγκέντρωση γλωσσικών και μεταφραστικών δεδομένων, σχετικών με τις εθνικές δημόσιες Υπηρεσίες, τις διοικήσεις και τους κυβερνητικούς φορείς στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα CEF, γεγονός που συνάδει με την προσπάθεια που καταβάλλεται από τις εθνικές δημόσιες Υπηρεσίες για την ανάπτυξη της η-Διακυβέρνησης.

Μία από αυτές τις ψηφιακές δομές είναι και η Πλατφόρμα Αυτόματης Μετάφρασης, ο εμπλουτισμός της οποίας, με την παροχή γλωσσικών πόρων, θα συμβάλει στην άρση των γλωσσικών εμποδίων στις δημόσιες ψηφιακές Υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, το ELRC επιδιώκει να εντοπίσει και να συγκεντρώσει γλωσσικούς πόρους σχετικούς με τη δημόσια διοίκηση, που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική προσαρμογή της Πλατφόρμας Αυτόματης Μετάφρασης στις ανάγκες των εθνικών διοικήσεων της Ευρώπης.

Η Ημερίδα Εργασίας έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση των εθνικών φορέων της Κύπρου γύρω από τις εξελίξεις της ψηφιακά συνδεδεμένης πολυγλωσσικής Ευρώπης και τη διερεύνηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων φορέων της Κύπρου για την καλύτερη συγκέντρωση γλωσσικών πόρων και την αποστολή τους στο αποθετήριο του ELRC. Ταυτόχρονα, η Ημερίδα συνδράμει στην προσπάθεια για ισχυροποίηση της ελληνικής γλώσσας και της Κύπρου στο ευρύτερο πρόγραμμα της ΕΕ για ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό διάλογο με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, νομικούς και παρόχους γλωσσικών και ψηφιακών υπηρεσιών ELRC.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημερίδας, στη διεύθυνση www.lr-coordination.eu/el/L2Cyprus

(ΝΑΧ/ΜΛ)