Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2018 08:04

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο δείπνο και την απονομή βραβείων του ΚΕΒΕ “Business Leader Awards”, χθες

Πριν και πάνω από όλα θέλω να συγχαρώ θερμά το ΚΕΒΕ, διότι δεν περιορίζεται απλώς στο να προάγει και να προωθεί πολιτικές που θα βοηθήσουν ώστε η συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα να δώσει την ώθηση που αναμένει ο καθένας, έτσι ώστε να υπάρξει μια δημιουργική και πραγματικά παραγωγική βιώσιμη ανάπτυξη, κάτι που πετύχαμε χάρη στη στενή συνεργασία κράτους και ιδιωτικού τομέα.

Δεν λέω ότι το επιτύχαμε απόλυτα, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Θέλω να ελπίζω ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουμε να υπάρξει μια συναίνεση στο Κοινοβούλιο για σημαντικά θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υπηρεσίας, του καρκινώματος της γραφειοκρατίας, θα πετύχει ώστε επιτέλους να φύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Την ίδια ώρα πέρα από τα όσα το ΚΕΒΕ προς προάσπιση και προώθηση του επιχειρείν πράττει, με ανάλογες εκδηλώσεις αποδεικνύει και αναδεικνύει και έναν άλλο κοινωνικό ρόλο, μια υποχρέωση προς όσους μέσα από τη δράση τους όχι μόνο έχουν ήδη καταξιωθεί, αλλά έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.

Με αυτά λέγοντας θέλω θερμά να συγχαρώ όσους έχουν βραβευθεί απόψε.

Ο δικός μου ρόλος είναι να απονείμω δύο των βραβείων και δεν χρειάζεται να υπάρξει εισαγωγή είτε αν αναφέρομαι στον κ. Σιακόλα είτε αν προσπαθήσω να σκιαγραφήσω τον ρόλο του αγαπημένου Γιώργου Βασιλείου, πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ενός καταξιωμένου καταρχήν επιχειρηματία που απέδειξε ότι το επιχειρείν, το διοικείν, το ορθώς αποφασίζειν και πράττειν μπορεί να υλοποιηθεί στην πολιτική με άριστα αποτελέσματα. Και κανείς, όσο και αν διαφωνούσε με τον Πρόεδρο Βασιλείου, δεν παύει να αναγνωρίζει ότι από της εποχής της προεδρίας του Γιώργου Βασιλείου ξεκίνησε και ο εκσυγχρονισμός της κυπριακής πολιτείας.

Συγχαίρω τον φίλο Νίκο Σιακόλα, έναν επιχειρηματία που έγραψε ιστορία στο επιχειρείν. Πραγματικά εκεί όπου τα έργα μιλούν τα λόγια πιθανότατα αντί να προσθέσουν, να αφαιρέσουν.

Θέλω να συγχαρώ και τους δύο και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της πολιτείας και εμού προσωπικά προς όλους σας για τη συνεισφορά σας στην επιτυχή πορεία που ακολουθεί η οικονομία του τόπου.  

(ΡΜ/ΜΓ)