Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2018 12:00

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γιορτάζοντας και τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Μετανάστευσης, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ για τη Μετανάστευση 2018 φέρνει ενδιαφέρουσες ταινίες και συζητήσεις στα θέματα μετανάστευσης.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, το Παγκόσμιο Φεστιβάλ για τη Μετανάστευση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα μετανάστευσης. Γι’ αυτό το λόγο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ στην Κύπρο, το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεποικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό Φεστιβάλ, το οποίο θα έχει ενδιαφέρουσες ταινίες και συζητήσεις για τη μετανάστευση και την επικοινωνιολογία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση του 2018 θα πραγματοποιηθεί σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που θα συζητήσουν για θέματα μετανάστευσης μέσω του κινηματογράφου.

Οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρεμβάσεις εμπειρογνωμόνων επικοινωνίας και ειδικών σε θέματα μετανάστευσης στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα θέματα που παρουσιάζονται στις ταινίες. Οι ταινίες που θα προβληθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση προβάλλουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην καθημερινότητά τους.

Από το 2000, η Διεθνής Ημέρα των Μεταναστών τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Δεκεμβρίου. Την ίδια ημέρα το 1990, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη Διεθνή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Διακινούμενων Εργαζομένων και των Μελών των Οικογενειών τους.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2016, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε δέσμη μέτρων κατά τη διάρκεια της πρώτης σύνοδος κορυφής για μεγάλα κινήματα προσφύγων και μεταναστών για την ενίσχυση της προστασίας των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι γνωστές ως Διακήρυξη της Νέας Υόρκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (Δήλωση της Νέας Υόρκης). Η Διακήρυξη της Νέας Υόρκης προετοίμασε το έδαφος για την έγκριση του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση, το οποίο θα κυρωθεί από τα κράτη μέλη στο Μαρακές του Μαρόκου στις 10-11 Δεκεμβρίου 2018.

Σας περιμένουμε όλους στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ για τη Μετανάστευση 2018.

11/12/2018, 08:30-19:30 CINESTUDIO, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δημήτρης Τσαγαλάς, Επικοινωνιολόγος ΔΟΜ Κύπρου Τηλ: 22 772270 , E-mail: dtsagalas@iom.int