Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2018 14:02

Ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους βουλευτές

Παιδιά του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας μαζί με την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου, θα επισκεφθούν αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, στις 3 μ.μ.,  τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη για να του προσφέρουν ένα ιδιαίτερο δώρο.

Στη συνέχεια στο πλαίσιο της Εκστρατείας «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ»θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία για την εκστρατεία ξεκίνησε από την πόλη της Λάρνακας καθώς προήλθε από την ομάδα εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας, και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Η εκστρατεία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και ,κυρίως,  των παιδιών για τις επιπτώσεις που έχει το πλαστικό στο περιβάλλον και την ανάγκη μείωσης της χρήσης του.

Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο, οι Ευρωπαίοι παράγουν 25 εκατομμύρια τόνους πλαστικών     απορριμμάτων και λιγότερο από το 30% αυτών προωθείται για ανακύκλωση. Από στοιχεία της Eurostat η Κύπρος το 2014 παρήγαγε 15,822 τόνους απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών. Επίσης, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πλαστικά υλικά αποτελούν το 85% των απορριμμάτων στις παραλίες.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το μέγεθος του πλαστικού στους ωκεανούς του κόσμου έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι έως το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερο πλαστικό από ό,τι ψάρια εάν η ρύπανση συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς.

Στόχος μας είναι να εμποδίσουμε την είσοδο πλαστικών υλικών στο νερό, στα τρόφιμα και στον οργανισμό μας. Μόνη λύση είναι η μείωση της χρήσης τους, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση.

Πέρα από τους περιβαλλοντικούς της στόχους, η εκστρατεία «ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» φιλοδοξεί να αναδείξει την Κύπρο ως την πρώτη χώρα στην ΕΕ που υιοθετεί την εν λόγω καλή πρακτική,  αλλά και να αναδείξει την εθελοντική προσφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες.

AM

Σχετικά Ανακοινωθέντα