Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-02-2019 15:07

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου για την οικονομία

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία της, η κυπριακή οικονομία οδηγεί σε συνεχή βελτίωση τον τομέα της απασχόλησης, με συνεπακόλουθη μείωση της ανεργίας.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία καταγράφουν ότι φέτος τον Ιανουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ήταν κατά 14% μικρότερος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν (στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις). Επιβεβαιώνεται έτσι μια πορεία που οδηγεί σταδιακά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Η αναφορά σε αυτή τη συνεχή βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης δίνει την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η διατήρηση της ισορροπημένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Μιας πολιτικής που συνδυάζει τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση με την ενθάρρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας και η οποία πρέπει να εξελίσσεται μέσα από τις επιβαλλόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, καθώς και την προώθηση νέων δραστηριοτήτων σχετιζόμενων με την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία.

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)