Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-03-2019 13:33

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ για το Περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη βελγική πρωτεύουσα.

Οι εργασίες του Συμβουλίου θα αρχίσουν με συζήτηση των Ευρωπαίων Υπουργών γύρω από το στρατηγικό όραμα για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, που έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ, σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού.

Τις εργασίες του Συμβουλίου Περιβάλλοντος θα απασχολήσουν επίσης η Οδηγία για την ποιότητα του πόσιμου νερού και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών καθώς και οι οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες των κρατών μελών για τους επόμενους μήνες, με απώτερο στόχο την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης.

Τις εξελίξεις γύρω από την πρωτοβουλία σύναψης ενός Παγκόσμιου Συμφώνου για το Περιβάλλον, θα συζητήσουν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια του ανεπίσημου γεύματος εργασίας. Η εν λόγω πρωτοβουλία προσβλέπει στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού των διεθνών νομοθετημάτων για το περιβαλλοντικό δίκαιο συγκεντρώνοντάς τα σε μια ενιαία πράξη.

(ΜΑΚ)