Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-04-2019 14:04

Έγγραφο Διαδικασίας για Έκδοση Επίσημης Εθνικής Επιστολής Διορισμού για υποβολή αίτηση συμμετοχής ως συνεργαζόμενο μέλος (μη πλήρες μέλος) σε Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αναφοράς

To Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την εφαρμογή πιλοτικής διαδικασίας για την έκδοση Επίσης Εθνικής Επιστολής Διορισμού που θα συνοδεύει την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αναφοράς ως συνεργαζόμενο μέλος (μη πλήρες μέλος) υπό το καθεστώς Συνεργαζόμενου Εθνικού Κέντρου (Associated National Center) από τους ενδιαφερόμενους.

Η διαδικασία, αφορά στα εξής:

Α. Υποβολή Αίτησης στο Υπουργείο Υγείας:

Κάθε ενδιαφερόμενος φορέας θα πρέπει να υποβάλλει στο Υπουργείο Υγείας το τυποποιημένο έντυπο με αναφορά “ERN Assessment Manual for Applicants- Membership Application Form”, το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου 2019.

Το έντυπο αυτό έχει ετοιμαστεί από την αρμόδια ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι προσβάσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/health/ern/docs/amt_applicationform_healthcareprovider_en.pdf και είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση έκδοσης Εθνικής Υποστηρικτικής Επιστολής για τη συμμετοχή στα ΕΔΑ ως πλήρης μέλη.

Το έντυπο αίτησης κατάλληλα συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο μαζί με τα συνοδευτικά έγγραφα που αναφέρονται στο σημείο Β πιο κάτω θα πρέπει να υποβάλλονται στο Υπουργείο Υγείας, Προδρόμου 1 και Χείλωνος 17, 1448-Λευκωσία, υπόψη Δρος Όλγας Καλακούτα, σε έντυπη μορφή.

Β. Συνοδευτικά έγγραφα:

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής έγγραφα:

1)    Συμπληρωμένο το τυποποιημένο Αυτοαξιολόγησης με αναφορά “Self-Assessment Checklist for Healthcare Provider”, το οποίο είναι προσβάσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα:           

https://ec.europa.eu/health//sites/health/files/ern/docs/amt_selfassessment_healtcareprovider_en.pdf  

2)    Καταστατικό του οργανισμού / φορέα και πιστοποιητικό εγγραφής του, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (όπου εφαρμόζεται).

3)    Ελεγμένοι λογαριασμοί για το προηγούμενο έτος από εγκεκριμένο ελεγκτή, συμπεριλαμβανομένης αναλυτικής κατάστασης ταμειακής ροής του προηγούμενου έτους (όπου εφαρμόζεται).

Γ. Αξιολόγηση Αιτήματος:          
Το αίτημα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας θα αξιολογηθεί, όπως κριθεί αναγκαίο από το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι η έκδοση και παραχώρηση της επιστολής από το Υπουργείο Υγείας, δεν συνεπάγεται τη διασφάλιση της αποδοχής του ενδιαφερόμενου για συμμετοχή του σε κάποιο δίκτυο, ούτε και κάποιας μορφής εγγύηση για τις υποχρεώσεις του φορέα στο ΕΔΑ εάν τελικά γίνει αποδεκτός.

Δ. Χρονοδιάγραμμα:        
Τα αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται στο Υπουργείο Υγείας σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι αργότερα από την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται.

Ε. Σημεία Επαφής Υπουργείου Υγείας:          
Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες αναφορικά με τη διαδικασία καθώς επίσης και για την υποβολή των αιτήσεων μπορείτε να απευθύνεστε στους εξής λειτουργούς:

- Δρ Όλγα Καλακούτα, αρ. τηλ: 22 605317, e-mail: okalakouta@moh.gov.cy  

- κα Έλενα Μακρυγιώργη, αρ. τηλ: 22 605 385, e-mail: emakrigiorgi@moh.gov.cy   

(ΜΚΥ)