Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2019 13:26

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας επισκέφτηκε την Βουλή των Αντιπροσώπων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 13 Ιουνίου 2019, συνάντηση μεταξύ γυναικών Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και αντιπροσωπείας της Επιτροπής Βρετανικών Νήσων και Μεσογείου των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (BIMR CWP), η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο. Της αντιπροσωπείας ηγείται η πρώην Πρόεδρος BIMR CWP, βουλεύτρια Joyce Watson και σ’ αυτή συμμετέχουν τα μέλη της Επιτροπής, βουλεύτριες Margaret Mitchell και Rhian Tooley. Από κυπριακής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων κα Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, η κα Αννίτα Δημητρίου και η κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις για την προώθηση της μεγαλύτερης και ενεργότερης συμμετοχής των γυναικών στα πολιτικά δρώμενα και σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαίτερη έμφαση στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Οι δύο πλευρές προέβησαν σε αλληλοενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στη χώρα τους όσον αφορά στις προσπάθειες προώθησης της ισότητας φύλου σε όλους τους τομείς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Συζητήθηκαν δε ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως και την Κοινοπολιτεία, σχετικά με τα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι πρόσφυγες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα θύματα βίας και τα θύματα εμπορίας προσώπων.

(ΜΓ)