Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-06-2019 13:37

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αξιωματούχους της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, είχε σήμερα συνάντηση με τους κ.κ. Marco Keiner και Zaal Lomtadze, αξιωματούχους της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE), στην παρουσία και του δρος Αδάμου Αδάμου, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Οι κ.κ. Keiner και Lomtadze επισκέπτονται την Κύπρο ως απεσταλμένοι της Εκτελεστικής Γραμματέως της UNECE, κας Olga Algareyova, για να θέσουν επίσημα αίτημα για φιλοξενία στην Κύπρο, το 2021, της επόμενης Συνόδου Υψηλού Επιπέδου «Περιβάλλον για την Ευρώπη». 

Ο κ. Keiner ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το έργο της UNECE, ιδιαίτερα σε σχέση με την Πρωτοβουλία «Περιβάλλον για την Ευρώπη», που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής συνιστώσας σε όλους τους επιμέρους τομείς, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να ακολουθήσει τις αρχές και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης. Ζήτησε δε τη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στην πρόταση που έχει καταθέσει η UNECE προς την κυπριακή κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή, σημείωσαν αμφότεροι οι κ.κ. Keiner και Lomtadze, προκύπτει από την ιδιαίτερα έντονη δραστηριοποίηση της Κύπρου στον τομέα της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και ευρύτερα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, αφού, όπως τόνισαν, ο σχεδιασμός και οι πρωτοβουλίες που προωθεί η Κύπρος έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως παράδειγμα αναφοράς και καλής πρακτικής. Επιστέγασμα αυτής της δράσης, υπενθύμισαν, είναι και η Προεδρία της Κύπρου στην Επιτροπή για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της UNECE. Ανέφεραν επιπλέον ότι η φιλοξενία της Συνόδου θα προσφέρει την ευκαιρία για περαιτέρω αξιοποίηση της ιδιαίτερης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Κύπρος με γειτονικές χώρες, συμβάλλοντας στην ουσιαστική προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τους δύο αξιωματούχους για τη στήριξη του κυπριακού κοινοβουλίου σε αυτή την πρωτοβουλία, σημειώνοντας επιπλέον πως η Βουλή των Αντιπροσώπων επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον ευρύτερα. Ο δρ Αδάμου εξέφρασε από πλευράς του τη βεβαιότητα πως, τόσο τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές, θα συμβάλουν εποικοδομητικά στο όλο εγχείρημα.

(ΜΓ)