Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2019 20:28

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο δείπνο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού

Ευχαριστώ για την πρόσκληση του φίλου Προέδρου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (Ε.Σ.Σ.Ε.) Λεμεσού, καθώς και των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής,  για να  βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να χαιρετήσω και να θέσω υπό την αιγίδα μου τη σημερινή εκδήλωση, που διοργανώνεται με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων της Λεμεσού.

Αρχικά, θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές, αλλά και ευρύτερα να  συγχαρώ το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού και όλες τις Οργανώσεις μέλη σας, για την αξιέπαινη προσφορά σας προς τους συνανθρώπους σας, αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού, είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.  Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής.

Το Εθελοντικό Κίνημα στην Κύπρο, έχει αναπτύξει μια νέα δυναμική, που πέρασε στην εποχή της συμμετοχής, της έντονης κοινωνικής δράσης και της αυτενέργειας. Το εθελοντικό κίνημα είναι ο χώρος των ενεργών πολιτών, που στοχεύουν στην άμεση δράση για τη βελτίωση συγκεκριμένων κοινωνικών και άλλων προβλημάτων.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της συνεισφοράς της Κοινωνίας των Πολιτών στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας, η Κυβέρνηση στηρίζει τις δράσεις των οργανωμένων εθελοντών μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων, που εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας,  παρέχοντας τεχνική και οικονομική βοήθεια, στις μη κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, με την ετήσια οικονομική στήριξη που παρέχει το Υπουργείο , το 2018 ενισχύθηκαν συνολικά 257 προγράμματα με συνολικό ποσό ύψους πέραν των €8.300.000, ποσό αυξημένο από το 2017.  Ειδικότερα, για την επαρχία Λεμεσού είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι επιχορηγήθηκαν 77 προγράμματα, με ποσό που υπερβαίνει τα €3.300.000.

Είναι πεποίθησή μας ότι ο μη κυβερνητικός τομέας, μπορεί να προσφέρει πολλά και γι’ αυτό σας διαβεβαιώνω, ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα εξακολουθήσει να επιδεικνύει αμείωτο ενδιαφέρον προς τους εθελοντές και θα παρέχει στήριξη προς το έργο που επιτελούν, με στόχο την αποκέντρωση υπηρεσιών και τη δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις τρέχουσες ανάγκες των πολιτών.

Καταλήγοντας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για το έργο σας και να σας ευχηθώ καλή διασκέδαση.

_____________  

Σημ.:  Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της κας Υπουργού , ο Επαρχιακός Λειτουργός Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας  κ. Παντελής Κουτσίδης.

/ΣΧ