Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-07-2019 14:39

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Πρέσβειρα της Χιλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε, σήμερα, σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση την Πρέσβειρα της Χιλής στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κα Maria Pia Busta Diaz, με την ευκαιρία της αναχώρησής της.

Κατά τη συνάντηση, η Χιλιανή Πρέσβειρα ευχαρίστησε τον κ. Συλλούρη για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας της με την Βουλή των Αντιπροσώπων. Τόνισε δε την αφοσίωση της χώρας της στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και του διαλόγου προς επίλυση προβλημάτων, γεγονός που μετουσιώνεται σε πράξη και με τη συμμετοχή στρατιωτών από τη Χιλή στην UNFICYP.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα. Τη συνάντηση απασχόλησαν, επίσης, η ενίσχυση των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Χιλής, καθώς και της προώθησης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, με ιδιαίτερη αναφορά στο πλαίσιο της Συμμαχίας του Ειρηνικού.

Τέλος, η Πρέσβειρα της Χιλής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως και στο διεθνές εμπόριο της χώρας της με εταίρους ανά το παγκόσμιο.

(ΕΚ/ΣΧ)