Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-07-2019 20:30

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην 33η Παγκοινοτική Χοροεσπερίδα του ΣΚΕ ΣΙΑΣ

Ευχαριστώ για την πρόσκληση του φίλου Προέδρου του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Σιας, καθώς και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για να  θέσω υπό την αιγίδα μου αυτή την όμορφη εκδήλωση που έχετε ετοιμάσει προς τιμήν της εθελοντικής προσφοράς.

Το κράτος σέβεται και τιμά τους εθελοντές και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν ένα οργανωμένο σύστημα παροχής κοινωνικής προσφοράς. Η εθελοντική προσφορά ήταν πάντοτε και παραμένει ιδιαίτερα και σήμερα μια αξιέπαινη πράξη, η οποία δεν έχει περιορισμούς και όρια. Ο εθελοντής δεν έχει κίνητρο το προσωπικό κέρδος, αλλά το κοινωνικό όφελος.

Είναι στα πλαίσια αυτά που το ΣΚΕ ΣΙΑΣ ανέπτυξε αυτές τις πολύ ουσιαστικές και ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας βρεφών και νηπίων. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται εδώ και χρόνια και είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των γονέων της κοινότητας, ώστε να επιτρέπουν την ένταξη, επανένταξη και παραμονή των συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας.

Η σχολική αγωγή και φροντίδα αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για  κοινωνικοποίηση και υγιή ανάπτυξη των παιδιών, ώστε, να αναπτύξουν βασικές ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου μας, εγγράφουν και επιθεωρούν τη λειτουργία προγραμμάτων παροχής φροντίδας για παιδιά, διασφαλίζοντας έτσι τα κατώτατα επίπεδα ποιότητας σύμφωνα με σχετικές νομοθεσίες και κανονισμούς οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις νέες και πραγματικές ανάγκες των ανήλικων προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε τη δημιουργία τέτοιων προγραμμάτων στα οποία παρέχεται ετήσια οικονομική ενίσχυση, βάση του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στα πλαίσια αυτά, στηρίζεται και το έργο του ΣΚΕ ΣΙΑΣ, το οποίο για το 2018 έλαβε κρατική ενίσχυση ύψους €15.000 για τη λειτουργία του προγράμματος του  Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού.  

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ξανά, ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη προς τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, ώστε όλοι μαζί να καταβάλουμε προσπάθειες για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας αναγκαίες και ποιοτικές  υπηρεσίες.

Καλή συνέχεια.

________________

Σημ.:  Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α΄ κα Μαρία Ευθυμίου.

 /ΣΧ