Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-07-2019 14:46

Το Μουσείο Αγώνος ανακοινώνει την παρουσίαση φορητής γραφομηχανής που χρησιμοποιούσε ο ήρωας τομεάρχης της ΕΟΚΑ 1955-1959 Μιχαλάκης Παρίδης

Το Μουσείο Αγώνος, αποσκοπώντας στην ανάδειξη ιστορικών τεκμηρίων που δεν αποτελούν τμήμα της μόνιμης έκθεσης του, ανακοινώνει την παρουσίαση μιας φορητής γραφομηχανής που χρησιμοποιούσε ο ήρωας τομεάρχης της ΕΟΚΑ 1955-1959 Μιχαλάκης Παρίδης. Η περιοδική αυτή έκθεση πραγματοποιείται εξ αφορμής της συμπλήρωσης 61 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τις βρετανικές αποικιακές δυνάμεις (27 Αυγούστου 1958). Η έκθεση θα διαρκέσει από την 1η έως τις 30 Αυγούστου 2019.

Εκτός από την αναφορά στον ηρωικό θάνατο του Μιχαλάκη Παρίδη, το εν λόγω ιστορικό τεκμήριο συντελεί στην κατανόηση ενός από τα στάδια (συγγραφή – αναπαραγωγή - διανομή) που περιλάμβανε η διαδικασία παραγωγής επαναστατικών προκηρύξεων από την ΕΟΚΑ, μέσω των οποίων η οργάνωση κάλυπτε την ανάγκη της για επικοινωνία με τον ελληνικό κυπριακό πληθυσμό όχι μόνο για να διαβιβάζει τις θέσεις της αλλά και για την αντιμετώπιση της βρετανικής προπαγάνδας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό Δευτέρα-Παρασκευή, 08:00-14:30 και η είσοδος είναι δωρεάν.

(ΙΠ)