Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-09-2019 10:29

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Κύπρο

Tο βράδυ της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, φθάνει για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη. Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί την πρώτη επίσημη του κ. Τασούλα εκτός Ελλάδας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Τασούλας θα συνοδεύεται από το Γενικό Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, τον Ειδικό Σύμβουλο του Προέδρου κ. Σπύρο Θεοχαρόπουλο, τη Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων κα Μαργαρίτα Φλούδα, τη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διμερών Θεμάτων κα Αναστασία Φράγκου και την Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Βουλής κα Αδαμαντία Καρυοφύλλη.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Τασούλας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος θα παραθέσει και επίσημο γεύμα προς τιμή του Έλληνα ομολόγου του. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα επισκεφθεί και θα καταθέσει στεφάνι, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τα Φυλακισμένα Μνήματα και το Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Σωτήριου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα.

Την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, στις 11.00 π.μ., ο κ. Τασούλας θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα υποδεχθεί, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κοσμήτορας του Σώματος, βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης.

(ΕΚ)