Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-09-2019 15:05

Έκθεση φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Φάρο Πορτογαλίας

Από τις 07 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, με θέμα: «Η Ναυτική Παράδοση της Κύπρου», στην πόλη του Φάρο στη Νότια Πορτογαλία, στην κεντρική αίθουσα του Club Farence (Rua Santo Antonio 30, Faro). 

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε στις 7 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος του Φάρο Sr. Rogerio Bacalhau και ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πορτογαλία κ. Ανδρέας Ιγνατίου. Στην εκδήλωση απήυθυναν χαιρετισμό, ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στο Φάρο Sr. Jose Marques de Silva και ο Διευθυντής του Club Farence Sr. Augusto Miranda.

Στην εκδήλωση, στην οποία προβλήθηκε και η ταινία του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με τίτλο «Maritime Cyprus: A flag of progress and opportunities», παρευρέθηκαν οι στρατιωτικές και ναυτικές αρχές της πόλης, o Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Μεταξάς και μέλη του Προξενικού Σώματος στο Φάρο.

Ο Δήμαρχος του Φάρο συνεχάρη το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για το εξαίρετο περιεχόμενο της έκθεσης και εξέφρασε ευχαριστίες τόσο προς το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών όσο και προς την Πρεσβεία της Κύπρου στη Λισαβόνα για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης. Τόνισε, επίσης, ότι με την υποψηφιότητα του Φάρο για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2023, θα επιδιώξει την άμεση συνεργασία με την πόλη της Πάφου, που με μεγάλη επιτυχία εκπροσώπησε την Κύπρο στον εν λόγω θεσμό το 2017.

Ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Ανδρέας Ιγνατίου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την υλοποίηση της Έκθεσης και τη συμπερίληψη της στο επίσημο πρόγραμμα έναρξης των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.

(ΕΚ)