Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-09-2019 19:26

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Σχετικά με σημερινές δηλώσεις και σχόλια από την πλευρά του ΑΚΕΛ, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η Κυβέρνηση σε καμία περίπτωση ούτε υποτίμησε ούτε και αγνόησε πληροφορίες για τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.

Αυτό φαίνεται από διαβήματα που έγιναν από τις αρχές της χώρας μας εκεί όπου πρέπει, καθώς και ειδικότερα με τη σχετική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία η απαντητική επιστολή του κ. Γκουτέρες επιβεβαίωνε την προσήλωση των Ηνωμένων Εθνών στα σχετικά ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα η προσοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στραμμένη στην προσπάθεια για συνομολόγηση των Όρων Αναφοράς και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που θα απέτρεπε και τους νέους επεκτατικούς σχεδιασμούς για την Αμμόχωστο. Αυτό ήταν που έπραττε και η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους εξαγγελλόμενους τουρκικούς σχεδιασμούς κατά της Αμμοχώστου.

Παρά την πρόοδο που φάνηκε ότι μπορούσε να επιτευχθεί σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από τις επαφές με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, στη συνέχεια η παρέμβαση της Άγκυρας αποσκοπεί στο να αποτρέψει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων και τη συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Σήμερα, αντί όλοι να στρέψουν την κριτική τους στην Τουρκία η οποία με τον πιο προκλητικό τρόπο προβαίνει σε σωρεία παράνομων επεμβάσεων στη θάλασσα, αμφισβητώντας την ΑΟΖ και διεκδικώντας φυσικό πλούτο της Κύπρου, ναρκοθετεί ανοιχτά την προσπάθεια για επανέναρξη διαπραγματεύσεων και εκδηλώνει απροκάλυπτο επεκτατισμό εναντίον ακόμα και της Αμμοχώστου, περιφρονώντας και τις συγκεκριμένες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αυτές επιβεβαιώθηκαν σε πρόσφατη αναφορά του Γενικού Γραμματέα κ. Α. Γκουτέρες στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ορισμένοι δεν διστάζουν και πάλι να προσπαθούν να ανακαλύψουν ευθύνες στη δική μας πλευρά.

 Ας απαντήσουν όμως στο ερώτημα: 

Θεωρούν άραγε ότι η Τουρκία προβαίνει σε αυτές τις απροκάλυπτα προκλητικές ενέργειες εναντίον της Κύπρου και στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς επειδή κάτι έκανε ή δεν έκανε η Κυβέρνηση της χώρας μας;

-------------------------

ΡΜ/ΕΙ