Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2019 13:21

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης θα συμμετάσχει στην 4η Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλίων των Ευρασιατικών χωρών, στο Καζακστάν

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί μεθαύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 14.50), για τη Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα) του Καζακστάν, όπου θα συμμετάσχει στην 4η Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλίων των Ευρασιατικών χωρών, με θέμα «Ευρύτερη Ευρασία: Διάλογος, Εμπιστοσύνη, Συνεργασία». Τη σχετική πρόσκληση απηύθυναν προς τον κ. Συλλούρη οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων του Καζακστάν, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Νότιας Κορέας, κ.κ. Nurlan Nigmatulin, Vyacheslav Volodin και Moon Hee-Sang, αντίστοιχα, ως συνδιοργανωτές του Συνεδρίου. Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κα Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και ο Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Βασίλης Κοιλιαρής. Στην αποστολή συμμετέχει, επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων Κύπρου (CIPA - Invest Cyprus) κ. Μιχάλης Μιχαήλ.

Με την ευκαιρία του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους Καζακστανούς ομολόγους του, κ. Nurlan Nigmatulin, Πρόεδρο της Βουλής του Καζακστάν και κα Dariga Nazarbayeva, Πρόεδρο της Γερουσίας, καθώς και με άλλους υψηλούς αξιωματούχους της χώρας. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, μεταξύ άλλων, με εκπροσώπους του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων του Καζακστάν (Kazakh Invest), του Πανεπιστημίου Nazarbayev, του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Κέντρου της Αστάνα και του Διεθνούς Κέντρου Νεοφυών Επιχειρήσεων Πληροφορικής της Αστάνα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 23.55).

(/ΣΧ)