Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2021 14:00

Περιοδεία αντιπροσωπείας Υφυπουργείου Τουρισμού σε βασικές τουριστικές αγορές

Στο Λονδίνο και τη Μόσχα θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, για την πραγματοποίηση επαφών σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.         

Στο πλαίσιο των επαφών, θα γίνει επεξήγηση της υφιστάμενης επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου και του εμβολιαστικού της προγράμματος, ενώ παράλληλα θα εξεταστούν τρόποι άμεσης επίλυσης των όποιων εκκρεμοτήτων συνεχίζουν να υπάρχουν, σχετικά με την κάθοδο στην Κύπρο τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στα πρωτόκολλα εισόδου στη χώρα, τα οποία έχουν ετοιμαστεί εδώ και αρκετό διάστημα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και ασφάλεια προς τους ταξιδιώτες, τους οργανωτές ταξιδίων, τις αεροπορικές εταιρείες και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους του τομέα.

Σημειώνεται ότι στο ενδιάμεσο της περιοδείας του, ο Υφυπουργός Τουρισμού θα μεταβεί στη Αθήνα, όπου θα λάβει μέρος σε Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Στο πλαίσιο της εν λόγω Συνόδου, ο κ. Υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με ομολόγους του τρόπους αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων που επέφερε η πανδημία στον τουριστικό τομέα.

(ΕΚ/ΕΧΡ)