Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2021 15:37

Διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ – 03-06.08.2021

Στις 3 Αυγούστου 2021 αρχίζουν οι εργασίες του φετινού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και τη Νεολαία Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), οι οποίες θα διεξαχθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Η τελετή θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο, απόδημοι Κύπριοι από όλα τα μέρη του κόσμου και από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας που διαμένουν στην Κύπρο, καθιστώντας το ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τόπο. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου προβάλλονται εκτενώς τόσο από τα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης των κυπριακών παροικιών ανά τον κόσμο.

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ίδρυση των ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και πέραν των εργασιών του Συνεδρίου θα υπάρξουν διάφορες δράσεις για να τιμήσουμε τους απόδημους μας για την διαχρονική τους προσφορά προς την Κύπρο.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 6/8/2021 και στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, περιλαμβάνεται ενημέρωση των συνέδρων, σε κλειστές συνεδρίες, από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, και από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου για το θέμα των υδρογονανθράκων και της ενεργειακής πολιτικής.

Οι σύνεδροι θα τύχουν, μεταξύ άλλων, ενημέρωσης από τον Επίτροπο Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου για θέματα των αγνοουμένων και από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητρίαδη, για το θέμα καθιέρωσης της Κύπρου ως ένα Διεθνές Ολοκληρωμένο Ναυτιλιακό Κέντρο.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο των εργασιών θα παρουσιαστεί η νέα Εθνική Στρατηγική για τους Κύπριους της Διασποράς.

Οι σύνεδροι θα έχουν, παράλληλα, την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζήτηση με αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία σε δεξίωση, στο Προεδρικό Μέγαρο.

(ΕΚ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα