Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-08-2021 19:44

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε Τουρκοκύπριους

Σε συνέχεια ανακοίνωσης που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής επιθυμεί να πληροφορήσει ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να λάβουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό (EU Digital Covid Certificate) για σκοπούς ταξιδιού, θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Υγείας συμπληρωμένη ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Όλα τα αναγκαία έγγραφα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.moh.gov.cy\edvc. Οι αιτήσεις και τα συνοδευόμενα έγγραφα θα προωθούνται αυτόματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eudcc.tcvac@moh.gov.cy χωρίς να χρειάζεται η οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια από τους αιτητές. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται και η διεκπεραίωση τους θα ολοκληρώνεται εντός 48 ωρών.

Οι αιτητές, αφού ενημερωθούν ηλεκτρονικά ότι η αίτηση τους έχει εγκριθεί, θα μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση του πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate EUDCC στον σύνδεσμο https://www.eudcc.gov.cy/

Η Υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, στις 12μ.

Τονίζεται ότι για αποφυγή καθυστερήσεων στη διεκπεραίωση των αιτήσεων, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες.

Για την ανακοίνωση στην τουρκική γλώσσα πατήστε εδώ

 

(ΡΜ/ΙΚ)