Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-03-2022 19:00

Παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το αναμνηστικό γραμματόσημο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Γραμματόσημο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, μέσω των Κυπριακών Ταχυδρομείων, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο σεβασμό και αποδοχή στα άτομα που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού. Το γραμματόσημο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα, στην παρουσία εκπροσώπων του Σωματείου Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου και του Προέδρου του Συνδέσμου Αυτισμού Λευκωσίας.

Κύριο μέλημά μας, ως κοινωνία και ως Κράτος, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τον αυτισμό, ώστε σταδιακά να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον αποδοχής, χωρίς προκαταλήψεις και στιγματισμό και κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό.

Με την έκδοση του αναμνηστικού γραμματοσήμου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό. Η έκδοση του γραμματοσήμου, σημείωσε ο κ. Καρούσος, αποτελεί άλλη μια έμπρακτη εκτίμηση της Πολιτείας προς τα άτομα με αυτισμό και δηλώνει τη βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με τον Σύνδεσμο προς όφελος των ατόμων που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού. Επανέλαβε δε την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να ενισχύει την προσπάθεια για σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για τα θέματα αυτισμού.

Απευθυνόμενος στις μητέρες των παιδιών με αυτισμό, ο κ. Καρούσος μετέφερε τον σεβασμό του και τις χαρακτήρισε σύγχρονες ηρωίδες και τις διαβεβαίωσε πως τόσο υπό την ιδιότητά του ως Υπουργός, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ο ίδιος και η οικογένειά του, θα βρίσκεται δίπλα τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.

(ΜΚΥ)