Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2023 11:27

Νεότερη ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κας Ειρήνης Λοïζίδου Νικολαΐδου σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές 2023

Σε συνέχεια της πρώτης ανακοίνωσής μου ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου 2023, επιθυμώ να ενημερώσω το κοινό ότι, κατά τη διάρκεια των εκλογών της 12ης Φεβρουαρίου 2023 διενεργήθηκαν παγκύπρια, έλεγχοι συμμόρφωσης σε 80 εκλογικά κέντρα.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι, τηρήθηκαν οι διαδικασίες/οδηγίες που το Γραφείο μου είχε θέσει στην ανακοίνωση ημερομηνίας 1ης Φεβρουαρίου 2023, αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης αριθμού δελτίου ταυτότητας και προσωπικών δεδομένων που δικαιούνται να κατέχουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών συνδυασμών/κομμάτων/υποψηφίων, εντός των εκλογικών κέντρων.

Στα 25 παράπονα που είχαν υποβληθεί μέχρι τον πρώτο γύρο των εκλογών, προστέθηκαν 52 παράπονα που αφορούσαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Πλείστα εκ των παραπόνων αφορούν σε τηλεφωνικές κλήσεις ή/και σε ανεπιθύμητα προωθητικά μηνύματα τύπου sms.

Ως έχω προαναφέρει στην πρώτη ανακοίνωση (07/02/23), όλα τα παράπονα θα τύχουν της δέουσας διερεύνησης και θα ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

(ΜΒ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα