Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-01-2019 15:27

Υπερχείλιση του Φράγματος Γερμασόγειας

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ενημερώνει ότι το Φράγμα Γερμασόγειας υπερχείλισε γύρω στις 11 μ.μ. της 20ης Ιανουαρίου 2019, συγκεντρώνοντας συνολικά  13 εκατομμύρια  κυβικά μέτρα νερού.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης βδομάδας δημιούργησαν μεγάλες απορροές σε όλα τα υδατορέμματα που καταλήγουν στο Φράγμα και συμπαρέσυραν ποσότητες καλαμιών και άλλων πλαστικών υλικών που βρήκαν στο πέρασμά τους.

Η πυκνότητα της στρώσης των καλαμιών στη λεκάνη του Φράγματος, δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε άμεση και ασφαλή επέμβαση με πλωτά μέσα για απομάκρυνσή τους, ούτε και την επιλεκτική απομάκρυνση των υπόλοιπων πλαστικών υλικών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει οποιοδήποτε υδραυλικό ή μηχανολογικό πρόβλημα που να εμποδίζει τη λειτουργία του Φράγματος.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενης διαφυγής καλαμιών  και των πλαστικών υλικών προς την Κοιλάδα της Γερμασόγειας, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή του νερού.

_____________

/ΣΧ