Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2019 11:55

«Κάνοντας μια διαφορά για τους άνδρες και τα αγόρια» το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την 19η Νοεμβρίου. Αν και επίσημα αυτή η μέρα δεν έχει αναγνωρισθεί από τον ΟΗΕ, πάνω από 70-80 χώρες αναγνωρίζουν τη 19η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών και στηρίζουν τους άνδρες για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό, στην κοινωνία και στην οικογένεια.

«Κάνοντας μια διαφορά για τους άνδρες και τα αγόρια»» είναι το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα κατά την οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στους άνδρες και τα αγόρια.  Αυτή η μέρα γιορτάζει και στηρίζει τους άνδρες, ευαισθητοποιώντας τους ανθρώπους για την ευημερία τους και τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Η κα Αντωνίου τονίζει ότι δίνουμε έμφαση στα θετικά πρότυπα και στηρίζουμε τους άνδρες στις διεκδικήσεις τους σε θέματα που τους αφορούν όπως την  άδεια πατρότητας, τη γονική αποξένωση κ.ά.

Περαιτέρω, η Επίτροπος Ισότητας αναφέρει ότι ο άντρας στη σύγχρονη κοινωνία μπορεί και πρέπει να συμβάλει στον αγώνα για εξάλειψη των στερεοτυπικών νοοτροπιών και αντιλήψεων που συνδέονται με τους ρόλους των δύο φύλων και παρεμποδίζουν την πρόοδο στην επίτευξη της ισότητας.

Άντρες και γυναίκες θα πρέπει να διαθέτουν και να μοιράζονται ίσα εφόδια, ίσες ευκαιρίες και ίσες ευθύνες τόσο στην οικογένεια, όσο και στην εργασία, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης σύζευξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα, καθώς και η καλλιέργεια κουλτούρας ισότητας, προς όφελος της κοινωνίας ευρύτερα.

(ΑΧ)