Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2019 16:00

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη σε εκδήλωση του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου

Σε ένα σύγχρονο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η ενίσχυση δράσεων στον πολύ σημαντικό τομέα της πρόληψης και ευαισθητοποίησης, στη θεραπεία και στη συμμετοχή για τη διαμόρφωση πολιτικής πρόληψης για την αντιμετώπιση  της χρήσης ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών είναι ανεκτίμητη. Στην αντιμετώπιση αυτό του σημαντικού κοινωνικού προβλήματος η συμβολή του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου είναι σημαντική στην ενίσχυση του τρόπου αντιμετώπισης, της ενημέρωσης, της πρόληψης και θεραπείας.

Ο Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος από το 1989 μέσα από την προσφορά του, δίνει το μήνυμα του σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μας αφορά όλους. Επιτελεί ουσιαστικό έργο και στον τομέα διάδοσης των σωστών αρχών και αξιών, ως αντιστάθμισμα στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, όπου μέσω της εθελοντικής δράσης και του διαχρονικού έργου του, προσφέρει υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας που πραγματικά τις χρειάζονται. Αναμφισβήτητα, η συνεργασία του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου με τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και η συνολική του δράση του, αποτελούν πρότυπο. Και η ετήσια εκδήλωση αυτή έχει στόχο να ενισχύσει τις δράσεις του Συνδέσμου.

Η εξάρτηση από ουσίες είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό πρόβλημα. Η Κυβέρνηση ακολουθεί μια ολοκληρωμένη και σταθερή πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των χρηστών.         

Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας αποτελεί η συγκρότηση κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα ναρκωτικά. Πολιτεία, Κοινωνία των Πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δημιουργούμε ενιαίο μέτωπο ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες. Με συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Στον αγώνα κατά των ναρκωτικών είναι απαραίτητη η διασφάλιση εκείνων των προϋποθέσεων που να επιτρέπουν στη νεολαία να διαμορφώνει μια ώριμη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα απαλλαγμένη από κάθε είδους ανάγκη για εξαρτήσεις.

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία πρόληψης είναι η ενεργός πολιτότητα. Μέσα από έρευνες, ο εθελοντισμός αναδείχτηκε ως το σημαντικότερο εργαλείο πρόληψης ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και των νέων. Για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εφαρμόζουμε στοχευμένες πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση.

Βασικός επίσης πυλώνας σε αυτή την πολιτική  είναι  και ο θεσμός της οικογένειας, γι’ αυτό καλώ τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ενεργοποιηθούν σε δραστηριότητες υγιούς ενασχόλησης, αξιοποιώντας τον ελεύθερο τους χρόνο σε αθλητικές, πολιτιστικές,  εθελοντικές και άλλες πρωτοβουλίες.

Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς τον Παγκύπριο Αντιναρκωτικό Σύνδεσμο, το Διοικητικό συμβούλιο και στους εθελοντές του, για το ανεκτίμητο έργο και την πολύχρονη προσφορά του. Ιδιαίτερα, για την εφαρμογή του καινοτόμου Πρόγραμμα Άμεσης Πρόσβασης και Μείωσης της Βλάβης «ΣΤΟΧΟΣ», το οποίο εφαρμόζεται με τη στήριξη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και τη Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, καθώς και όλους εσάς που με την παρουσία σας στηρίζετε το έργο του Συνδέσμου.

----------------------------

ΕΚ/ΣΧ

Σχετικά Ανακοινωθέντα