Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2020 12:11

Διαγωνισμός από το Τμήμα Μετεωρολογίας και τον Μετεωρολογικό Σύνδεσμο Κύπρου

Το Τμήμα Μετεωρολογίας κι ο Μετεωρολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Φυσικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνουν και φέτος παγκύπριο διαγωνισμό με το επίκαιρο θέμα «Κλιματική κρίση: Έρευνα για τεκμηρίωση, αίτια, συνέπειες, απόψεις των πολιτών και τρόποι αντιμετώπισής της».

Ο φετινός διαγωνισμός είναι ο 14ος που διοργανώνεται και είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Μαρίας Πογιατζή θύμα της τραγωδίας του «Ήλιος».

Φέτος, λαμβάνουν μέρος 21 Γυμνάσια και Λύκεια, αριθμός που δηλώνει ότι ο διαγωνισμός έγινε πλέον θεσμός που αγκαλιάζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς επίσης τόσο από την Επιθεώρηση Φυσικής και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και από τους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Κύπρου.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα παγκόσμιο θέμα αιχμής, το οποίο οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να διερευνήσουν, να στοιχειοθετήσουν και να προτείνουν λύσεις.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από τη σειρά των διαγωνισμών αποδεικνύει ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι ίδιοι οι διαγωνιζόμενοι, διότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού εφαρμόζουν μεθοδολογία, ερευνούν και στοιχειοθετούν την έρευνά τους, στοιχεία απαραίτητα για κάθε επιστημονική έρευνα, ενώ μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να καταμερίζουν τις εργασίες.

Στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού έγινε σχετική παρουσίαση του θέματος στους διαγωνιζόμενους το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας.

 

(ΣΣ/ΣΧ)