Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-01-2020 20:29

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου στην ετήσια χοροεσπερίδα του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΗΣ» Σπηλιών- Κουρδάλων

Είναι πραγματικά με μεγάλη μου χαρά, που αποδέχτηκα την πρόσκληση του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΗΣ» Σπηλιών – Κουρδάλων να παραστώ και να χαιρετίσω την αποψινή ετήσια και συνάμα επετειακή Χοροεσπερίδα, που είναι αφιερωμένη στους ιδρυτές του Σωματείου.

Θα ήθελα να εκφράσω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΗΣ» Σπηλιών- Κουρδάλων, σε όσους από τους ιδρυτές και τα επίτιμα Μέλη του, τιμούν με την εδώ παρουσία τους την εκδήλωση, καθώς και σε όλους τους φίλους και φίλες του Συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μου για ευτυχές νέο έτος γεμάτο υγεία και δημιουργικότητα.  

Ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΗΣ» Σπηλιών-Κουρδάλων ιδρύθηκε το 1950 και φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια δημιουργικής και πολυεπίπεδης δράσης. Μέσα στη μακρόχρονη και ιστορική αυτή διαδρομή ξεχώρισε για την αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική και εθνική προσφορά του τόσο προς τους κατοίκους και ιδιαιτέρως προς τους νέους των δύο Κοινοτήτων αλλά και ευρύτερα προς την περιοχή και τον τόπο.

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΗΣ» Σπηλιών – Κουρδάλων, στέφει το βλέμμα προς το παρελθόν και τιμά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη ανθρώπους εμπνευσμένους, που οραματίστηκαν και δημιούργησαν, ένα Σωματείο, σε εποχές δύσκολες, προκειμένου να προσφέρουν στους νέους της περιοχής τη δυνατότητα για ποιοτική αθλητική και πολιτιστική απασχόληση.

Η σύσταση του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΗΣ» και μετέπειτα η δημιουργία του γυμναστηρίου, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί το ιδιόκτητο γήπεδό του, υπήρξε αποτέλεσμα συλλογικής και εθελοντικής εργασίας όλων των κατοίκων, που πρόσφεραν με κάθε τρόπο, μα κυρίως με αγάπη, τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες και τις δωρεές τους. Με πρωτεργάτη και καθοδηγητή τον δάσκαλο και διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κλέαρχο Κυριακίδη ξεκίνησε μια αθλητική πορεία με προεκτάσεις στην κοινωνική ζωή των δύο κοινοτήτων αλλά και στα πολιτιστικά και εθνικά ζητήματα του τόπου.

Από το 1970 μέχρι και τις μέρες μας, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΗΣ» διατηρεί ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία αγωνίζεται ανελλιπώς και με επιτυχία, κατακτώντας μάλιστα αρκετές διακρίσεις, στο πρωτάθλημα που διοργανώνεται από την Πανσόλειο Αθλητική Ομοσπονδία, όπου αποτελεί και ιδρυτικό μέλος.  Επίσης, ο Σύλλογος επιτέλεσε σημαντικό έργο και στον κλασσικό αθλητισμό με συμμετοχή και διακρίσεις σε περιφερειακούς αγώνες, που διοργανώνονταν σε συνεργασία με άλλους συλλόγους της περιοχής, προτού αρχίσει να εμφανίζεται έντονα το φαινόμενο της αστυφιλίας που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις ορεινές περιοχές της υπαίθρου.

Αξίζει, ακόμη, να ειπωθεί ότι ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΗΣ» ανέπτυξε πλούσιο κοινωνικό έργο με συμμετοχική δράση σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της παράδοσης και της εθνικής μας ταυτότητας και στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων μας. Αναμφίβολα, η επιρροή του Συλλόγου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων παιδιών, κυρίως της δεκαετίας του 50 μέχρι και την τουρκική εισβολή του 74, υπήρξε καθοριστική, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από την ανταπόκρισή τους στους αγώνες της σύγχρονης ιστορίας μας για ελευθερία και εθνική δικαίωση. Μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν ενεργά στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ καθώς και το 1974, όταν η μικρή μας πατρίδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Τούρκους εισβολείς. Έκτοτε, ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΡΗΣ» αποτίνει φόρο τιμής και μνημονεύει τη θυσία των μελών του, που πολέμησαν με θάρρος και τόλμη και έπεσαν μαχόμενοι, υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Επιθυμώ με την ευκαιρία αυτή να διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει και τιμά την μακρόχρονη ιστορία και το έργο του σωματείου σας. Παράλληλα, στηρίζει και επικροτεί τις προσπάθειες που καταβάλλετε, οι οποίες πρωτίστως σέβονται και τιμούν την ιστορική διαδρομή του Συλλόγου, προάγουν τα ευεργετικά οφέλη του Αθλητισμού και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στις ορεινές μας Κοινότητες.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρόσκληση και να τα συγχαρώ για την άρτια αυτή διοργάνωση. Συγχαίρω επίσης τα τιμώμενα πρόσωπα της αποψινής βραδιάς για την πολύτιμη συνεισφορά τους, η οποία αποδεικνύει ότι σε καιρούς δύσκολους λειτούργησαν και έδρασαν με γνώμονα το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τα κοινά και τους νέους, καθώς και το καλό της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή διασκέδαση και στον Αθλητικό Σύλλογο «ΑΡΗ» Σπηλιών Κουρδάλων πάντα επιτυχίες!

______________

ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ