Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-03-2020 18:54

Συμβούλιο Περιβάλλοντος και ενδυνάμωση σχέσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πρόγραμμα του Υπουργού Γεωργίας στις Βρυξέλλες

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλιματική ουδετερότητα ως το 2050, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, θα εξετάσει το Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 5 Μαρτίου. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στο Συμβούλιο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για τη βελγική πρωτεύουσα. 

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει στο Συμβούλιο την πρότασή της για έναν Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Οι ευρωπαίοι Υπουργοί θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις αναφορικά με την καταλληλότητα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα ύδατα και θα εγκρίνουν συμπεράσματα για την ποιότητα του αέρα.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Καδής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Norbert Lins.  Η συνάντησή τους θα περιστραφεί κυρίως γύρω από τους Κανονισμούς της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.  Θα ανταλλάξουν ωστόσο απόψεις και γύρω από τις νέες πολιτικές που επηρεάζουν άμεσα τον αγροτικό τομέα και συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή κοινωνία, όπως είναι η Πράσινη Συμφωνία και η πρωτοβουλία από το Αγρόκτημα στο πιρούνι (from Farm to fork).

Ο κ. Καδής θα συναντηθεί επίσης με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, τους οποίους θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα θέματα αρμοδιότητάς του καθώς και για τις επιδιώξεις του Υπουργείου του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

(MAK)