Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-03-2020 16:04

Άρθρο Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού για αναρτήσεις γονέων στο διαδίκτυο και το δικαίωμα των παιδιών στη διαδικτυακή ιδιωτικότητα

Η νέα πραγματικότητα που δημιούργησαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλουν τον κατ’ οίκον περιορισμό μας. Η ενημέρωση, η εκπαίδευση, η εργασία και το σημαντικότερο η κοινωνικοποίηση της οικογένειας γίνεται, υπό τις περιστάσεις, μόνο μέσα από τα ηλεκτρονικά και διαδικτυακά παράθυρα και συγκεκριμένα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η χρησιμότητά τους αναδεικνύεται πολύτιμη καθότι ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες που παρέχουν, επιτρέπουν την επαφή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και την κοινωνικοποίηση.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, κρίνεται επομένως ιδιαίτερα επίκαιρο το θέμα των αναρτήσεων των γονιών στο διαδίκτυο και το δικαίωμα των παιδιών στην διαδικτυακή ιδιωτικότητα, θέμα για το οποίο, το 2019, το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, δημοσιοποίησε σχετικό άρθρο στα ΜΜΕ.

Το εν λόγω άρθρο επισυνάπτεται αυτούσιο εκ νέου, με σκοπό την ενημέρωση των γονιών και της κοινωνίας.

(ΕΚ/ΣΧ)

 

 

 

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα