Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-04-2018 13:06

Τελετή Απονομής Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών για το 2016

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι η Τελετή Απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών για το 2016 θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 12 μ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο θεσμός του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών έχει καθιερωθεί από το 1982 και πραγματοποιείται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε ετήσια βάση. Στόχος του Βραβείου είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της εξαιρετικής προσπάθειας για αύξηση των εξαγωγών κυπριακών βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων και υπηρεσιών. Τα βραβεία απονέμονται πάντοτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι συμβολικού χαρακτήρα και αποτελούνται από αναμνηστική πλακέτα και σχετικό δίπλωμα.

Η Επιτροπή Επιλογής, η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μετά από εξέταση όλων των αιτήσεων βάσει των κριτηρίων που είναι καθορισμένα, αποφασίζει για την απονομή των εξής βραβείων:

  • Βραβείο Εξαγωγών Βιομηχανικών Προϊόντων για επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 50 άτομα
  • Βραβείο Εξαγωγών Βιομηχανικών Προϊόντων για επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 50 ατόμων
  • Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Ειδικό Βραβείο Βιομηχανικών Προϊόντων
  • Βραβείο Εξαγωγών Γεωργικών Προϊόντων
  • Βραβείο Εξαγωγών Υπηρεσιών

(ΓΑ/ΑΧ)